Uitwisseling van kunst

Uitwisseling van kunst doet er toe. Want kunst is de optie om iets nieuws te creëren, opnieuw te starten, iets te maken dat er nog niet was. Daarbij zijn andere kunstenaars je beste, en ook je meest kritische publiek. Door met andere kunstenaars uit te wisselen breng je elkaars werk naar een ander niveau.

Kunst kopen is ook een vorm van uitwisseling! Als je als kunstenaar zelf nooit kunst koopt, wie gaat dat dan wel doen? Daarom is het ook belangrijk kunst te kopen en er geld aan uit te geven. Dat geldt voor iedereen. Kunst is de smeerolie, de vernieuwing en het werkelijke genieten in de samenleving.

Suzanne van Wezel thuis
Suzanne van Wezel aan het werk

Uitwisseling van kunst met Branka

Op deze foto hangt achter mij een zwaantje van Branka Perosevic. Ik heb meer schilderijen van haar. Ook grotere. Zij heeft ook een zwaantje van mij. En kijk wat ze er mee doet! Contact met andere kunstenaars leidt zo tot een nog beter resultaat!

Uitwisseling van kunst met Branka
Zwaantje van Branka

Of de door mij gemaakte sprookjes in vilt ook kunst zijn? Je mag het zelf bepalen. Maar laat ik mijn opzet, onderzoek en doel erbij vertellen. Dat is: iets te creëren dat in huis aandachtige verbondenheid opbouwt. Verbondenheid met jezelf, met de ander in je nabijheid. En met de natuur, de wereld om je heen.

Ter plekke. En direct.

Samenwerking

Nog een andere vorm van uitwisseling is het samenwerken met andere kunstenaars.