Suzanne van Wezel

Suzanne van Wezel thuis
Suzanne van Wezel aan het werk

CV Suzanne van Wezel

Suzanne van Wezel (1975) bezocht de Rietveld Academie in Amsterdam de CABK in Kampen en uiteindelijk de Alanus Hochschule in Alfter (bij Bonn). Ze had verschillende exposities in Deventer. Onder andere bij: Branka, Kunstenlab, Diefsteeg, Kunstgoud, Kelderkunst. Daarbij werkte zij samen met onder andere Lies Kortenhorst en Fikret Devedzic. Tegenwoordig legt Suzanne zich toe op het maken van sprookjesachtige miniaturen van vilt. Ze gebruikt daarbij vilt in combinatie met andere materialen.

Recent werk van Suzanne van Wezel
Recent werk: Ginneken Kat

“Het is belangrijk om mooie dingen om je heen te hebben. Daarom is het verzorgen van schoonheid een van de motivaties van waaruit ik werk.” Suzanne van Wezel verzamelt ook kunst. “… Als je kunst als kunstenaar belangrijk vindt, dan moet je het zelf ook kopen,” zegt ze. Haar huis is inmiddels gevuld met werk van veel verschillende kunstenaars. Onder andere: Rosemin Hendriks, Branka Perosevic, Jurriaan van Hall, Anne van de Pals, Jeanne Oosting en Julie van Zessen (Image de Julie).

Na omzwervingen in Apeldoorn, Amsterdam, Deventer en Alfter (D), woont ze tegenwoordig in Breda. Daar woont ze samen met haar vriend en haar zoon.

Op de site magicalanchors.com kun je haar nieuwste werk bekijken en haar nieuwste activiteiten, zoals de Inneressence journey.

Suzanne van Wezel aan het werk
Suzanne van Wezel aan het werk

Suzanne van Wezel met andere kunstenaars

Nicked

Een project met Lies Kortenhorst en het Burgerweeshuis in Deventer. Nicked betekent gejat, of gestolen. Deze titel verwijst naar muzikant Nick Cave. “We maakten beelden met de muziek en thema’s van Cave als uitgangspunt. De muzikanten Dick Dijkman en Erik van Loo componeerden vervolgens muziek bij deze beelden. We creëerden in een zaal van het Burgerweeshuis een setting, waar je naar die beelden kon kijken. Door de belichting ging je kijken, zoals je naar muziek luistert.” In ongeveer 20 minuten werd je blik geleid langs een route. Die route werd bepaald door licht, muziek en beelden. Een impressie van deze installatie is te zien op www.youtube.com/watch?v=ebGKAI_0rgE (november 2009)

Wandattribuut Nicked
Wandattribuut Nicked door Lies en Suzanne
Wandattribuut 2 Nicked
Wandattribuut 2 Nicked door Suzanne en Lies

Wandwerken

Het concept Wandwerken ontwikkelde Suzanne van Wezel samen met Lies Kortenhorst als een onderdeel van ‘Het nieuwe huren’. Dat project van het Kunstenlab in Deventer was bestemd voor de kunstuitleen. Vanuit de kunstuitleen maakten zij kunst op verschillende locaties. “Het concept Wandwerk betekent dat we direct op de muren van de locatie werken. Dat doen we ter plaatse met verf en textiel. Daarnaast gebruiken we ook keramiek of andere materialen.”

Suzanne van Wezel bij wandwerk Er waren schapen
Suzanne van Wezel bij wandwerk Er waren schapen
Lies Kortenhorst bij wandwerk Er waren schapen
Lies Kortenhorst bij wandwerk Er waren schapen
Suzanne van Wezel - De wand van duizend zuchten
Suzanne van Wezel werkt aan De wand van duizend zuchten

Toen het maar bleef regenen

Etalage inrichting bij Atelier Kunstgoud. De installatie “Toen het maar bleef regenen” is geïnspireerd op het verhaal van de ark van Noach.

Toen het maar bleef regenen
Suzanne van Wezel: Toen het maar bleef regenen

Home Fashion

Op de expositie in galerie De Diefsteeg in Deventer was de installatie “Home Fashion” een van de blikvangers. Omdat de combinatie van pin-ups en huishoudelijk werk zo verraste, oogstte Suzanne daarvoor veel lof.

Home Fashion 1
Home Fashion 2
Home Fashion 3
Suzanne van Wezel Home Fashion