Suzanne van Wezel

Geboren in Apeldoorn 1975

Suzanne van Wezel deed gedeeltes van opleidingen aan de Rietveld Academie in Amsterdam, de CABK in Kampen en de Alanushochschule in Alfter (bij Bonn).

Ze had exposities in Deventer (o.a. Branka, Kunstenlab, Diefsteeg, Kunstgoud, Kelderkunst). Daarbij werkte zij onder andere samen met Lies Kortenhorst en Fikret Devedzic. Nu legt zij zich toe op het maken van sprookjesachtige miniaturen van sprookjes vilt en andere materialen.

“Het is belangrijk om mooie dingen om je heen te hebben.” Dat is een van de motivaties van waaruit zij haar werk maakt.

Suzanne van Wezel is ook verzamelaar van kunst, want “… als je kunst zelf als kunstenaar belangrijk vindt, dan moet je het ook kopen”. Haar huis is gevuld met werk van o.a. Rosemin Hendriks, Branka Perosevic, Jurriaan van Hall, Anne van de Pals, Jeanne Oosting, Julie van Zessen (Image de Julie) en anderen.

Ze woont samen met haar vriend en zoon in Breda.

Bekijk hier haar nieuwste werk.


Samenwerkingsprojecten:

Nicked

Een project met Lies Kortenhorst en het Burgerweeshuis in Deventer. De titel (gejat, gestolen) verwijst naar muzikant Nick Cave. “We maakte beelden met de muziek en thema’s van Cave als uitgangspunt. De muzikanten Dick Dijkman en Erik van Loo componeerden muziek bij deze beelden. We creëerden in een zaal van het Burgerweeshuis een setting waar je naar die beelden kon kijken zoals je naar muziek luistert.” In ongeveer 20 minuten werd je blik geleid langs een route, bepaald door licht, muziek en beelden. Een impressie is te zien en te beluisteren op www.youtube.com/watch?v=ebGKAI_0rgE (november 2009)


Wandwerken

Een samenwerking met Lies Kortenhorst voor ‘Het nieuwe huren’, een project van het Kunstenlab in Deventer om vanuit de kunstuitleen kunst op locatie te maken. “We ontwikkelden hiervoor het concept Wandwerk waarbij direct op de muren van de locatie gewerkt werd met verf, textiel en of keramiek.”

Suzanne van Wezel werkt aan het wandwerk ‘Er waren schapen’ voor een appartementencomplex in Okkenbroek.
Lies Kortenhorst bij het wandwerk ‘er waren schapen’
Suzanne werkt aan ‘De wand van 21 zuchten’, installatie op locatie

Toen het maar bleef regenen

Etalage inrichting bij Atelier Kunstgoud, geïnspireerd op de ark van Noach.


Home Fashion

Een expositie samen met Fikret Devedzic in galerie De Diefsteeg in Deventer.