Suzanne van Wezel

Geboren in Apeldoorn 1975

Deed gedeeltes van opleidingen aan de Rietveld Academie in Amsterdam, de CABK in Kampen en de Alanushochschule in Alfter (bij Bonn).

Had exposities in Deventer (o.a. Branka, Kunstenlab, Diefsteeg, Kunstgoud, Kelderkunst). Daarbij werkte zij onder andere samen met Lies Kortenhorst en Fikret Devedzic. Nu legt zij zich toe op het maken van sprookjesachtige miniaturen in vilt en andere materialen.

“Het is belangrijk om mooie dingen om je heen te hebben,” is een van de motivaties van waaruit zij haar werk maakt.

Suzanne van Wezel is zelf ook een verzamelaar van kunst, met name van schilderijen en (kleine) beelden. Haar huis is gevuld met werk van o.a. Rosemin Hendriks, Branka Perosevic, Jurriaan van Hall, Anne van de Pals, Jeanne Oosting, Julie van Zessen (Image de Julie).

Ze woont samen met haar vriend en zoon in Breda.

Bekijk hier haar nieuwste werk.


Samenwerkingsprojecten:

Nicked

Een project met Lies Kortenhorst en het Burgerweeshuis in Deventer. De titel (gejat, gestolen) verwijst naar muzikant Nick Cave. We maakte beelden met de muziek en thema’s van Cave als uitgangspunt. De muzikanten Dick Dijkman en Erik van Loo componeerden muziek bij deze beelden. We creëerden in een zaal van het Burgerweeshuis een setting waar je naar die beelden kon kijken zoals je naar muziek luistert. In ongeveer 20 minuten werd je blik geleid langs een route, bepaald door licht, muziek en beelden. Een impressie is te zien en te beluisteren op www.youtube.com/watch?v=ebGKAI_0rgE (november 2009)


Toen het maar bleef regenen

Etalage inrichting met Atelier Kunstgoud. Geïnspireerd op de ark van Noach.


Home Fashion

Een expositie samen met Fikret Devedzic in galerie De Diefsteeg in Deventer.